WeLcOmE tO bAyBeE_sAi bLoG_____tHAnX fOr StOpPiNg bY___rEAllY aPPrEcIAtE iT ^__^

U SO CUTE LAAA!!!


korang nmpak kan tittle post aku ni?..hehehe..nak tau siapa yg "SO CUTE'" tuuuuu???...OF COZ LA PANDA2 AKU....hahaha...aku nak kongsi koleksi patung panda aku yg kiut miut kat post ni.. lama da aku nak bg masuk psl koleksi aku ni kat entry blog tp asyik lupa jerrr...jd tym tgh free ni.aku nak ambil ksmpatan nak buat entry psl PANDA2 KU YG KIUT MIUT ...^^


1.Ni patung panda yg petama aku dpt dr Tunang aku..dy kirim dr Sandakan...:)..aku syg sgt kat panda ni...^^
2.Ni kakak aku yg bli kan.. tym tu kmi kat tamu Kota Marudu...jd aku tnampak patung ni 3 ekor....hehehe....tp koleksi ni mcm adik bradik ngan koleksi aku yg 1st tuuu....jd aku gabungkan diorang smua.....

AKU GABUNG SMUA JD LA CAM KAT BAWAH NI..HAHAHA...KIUT KAN!!!
keluarga panda..^^
ni besar ckit dri yg atas tu..^^

3.then tunang aku belikan lg patung panda...^^.. kalau campur smua patung aku..ni yg ke-6...








 4. Ni panda yg terakhir n PALING AKU SAYANG SGT2 .aku syg ngan dy sbb dy paling gebu n besar antara smua panda aku..n ni latest patung panda yg tunang tersayang aku bg kat aku..d0nt jeles kay..^^..limited edition...



INI LA KOLEKSI PATUNG PANDA AKU SETAKAT NI



 *note: aku syg sgt kat diorang sampai bila2...^^






thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

PeraDuan BlOg "TerCANTIK"


banner peraduan

Kali ni babysai nak ckp psl peraduan ni....  ni kali pertama dalam hidup blogging babysai, babysai telah d tag ..n orang yg paling baik hati yang tag babysai ialah miss suzierahman ..thx to her..^^ babysai pown rasa cam nak try join contest ni tp mcm ramai yg nak join..rasa cam xda pluang nak mnang pown..haha..tp stelah bfikir panjang..babysai pown wat kputusan tuk join even blog babysai x sberapa..  ^^..so, tuk memenuhi syarat2 si penganjur..babysai pown wat entry nie..

Ni antara syarat2 yg perlu blogger buat tuk join contest ni...


SYARAT SANG PETALA BUMI!!!

♥ korang kene jadi follower aku (sebab aku nak follow up balik)
♥ Buat entri pasal peraduan nihhhhh
♥ Belog kene kemas dan cantik
♥ Kene tag pada kawan2 korang seramai yg boleyyyy (LIMIT 5 ORANG - mereka wajib tau!)
♥ sila link kan blog korang kat ruangan komen
♥ TARIKH TUTUP aku akan umum kan pada 15 JANUARY 2012


SYARAT PENAMBAHAN! 

♥ TOLONG BERI LINK YANG BETUL!!!!
♥ JIKA LINK KORANG SALAH.. (TIDAK AKAN DILAYAN)
♥ SETIAP PENILAIAN AKAN DIAMBIL KIRA DARI SEGI KREATIVITI BLOG KORANG. DAN JUGA DINILAI MELALU KEHENDAK SYARAT DIATAS!!!
♥ TERBUKA KEPADA LELAKI DAN WANITA


ni blogger yang bertuah yg babysai tag..^^ 


korang click kat banner peraduan tu kalau nak join jg k..^^



_______________ok...dah ciap...^^________________






thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

1st TYM main FUTSAL!!

nampak kan tittle post aku tuuu...naaa....skrg aku nak kongsi mcmana rasanya main futsal wat ptama kalinya...hehehe.... aku main futsal wat ptama kali pada 26 DISEMBER 2011 bersamaan dgn hri ISNIN jam 8.30 mlm.... wah...excitednyaaaa aku rasa tym tu...well..1st tym kan main..tu pun x di sangka2 akan d ajak main futsal... last2 minute bru d btaw ada main futsal mlm tu..hahaha... 


sampai2 ja d glanggang futsal trus main..xda warming up pown lgi... kira aku ni bkn type KAKI BANGKU jg lar sbb pandai main ckit2..kwn2 lain pun ckp aku pndai main futsal..hahahaha..padahal mana penah main bola..choiiiiii....
aku p hantam jak tu main mlm tu... kjap jd deffend kjap jd goalkeeper... pengalaman tuuuu jd GK ..KERASNYA bola futsal tu smpai merah2 tgn aku tym jd GK..huhuhuhu..sakit jgn ckp la...

HABIS ja main futsal... penatnyaaaaaa aku rasa...sakit 1 badan..almaklumlah..org x penah bersukan tiba2 p bsukan..hahaha... sampai hari  ni kaki aku sakit...sabar ja la..

TAPI.... even sakit cmna pon..kalau ada chance p main futsal lg..of coz aku join...sbb syiokkk sgt...hahahaha...n ENJOY gak.... so, reader yg mmg tgh stress, bolehla try main futsal.. kalau x try maka x knal la cmna rasa main futsal tu kan...???..hehehehe...k la.. tu jer nak kongsi... thanx la sbb baca ..^^..lain kali baca lg k...:)

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

L.O.N.E.L.Y (T_T)



Sedihnya bila d tinggalkn sorg2 d umah..huhuhu.mama aku x suru ikut gara2 d suru jaga rumah..takut ada pencuri masuk....4 u information, smua family member aku p Keningau.. dorg p  tgk saudara aku kawin...dorg p sana Kemarin..sampai skrg lom balik2 g...  jelesnya ngan dorg dpt jalan2 g Kningau..huhuhu..aku lum pnah g ronda2 sana..sekadar limpas ja la ada...hmmm...tp aku btul2 sedih sbb tinggal sorg2 pas2 tidur sorg2 d umah ni... seram pun ada gak..mcm2 bunyi ada... 

tp apa leh buat..bsabar jak la..
Tp aku lg kesian ngan kucing2 aku.. 1 hari ni dorg xda mkn sbb aku pun xda mkn... mknan dorg pun habis uda.. cian.. tp skrg ni family aku OTW balik uda p Tuaran..jd ble g bha tu tahan lapar kan... nda mau g aku tgl d umah sorg2..  sedih aku.. huhuhuhu...busan pun ada jg sbb nda taw mau bt apa... mau jln p kk pun malas.. sbb no transport (malas nek bas) n xda kwn mau bjalan... tunang puwn bz kja..no tym 4 me..huhuuhuhu.. T_T...


ANYWAY...

Tggl sminggu lgi b4 aku study tpt baru.all stuff lum ready g..bru kasi complete documents tuk mlapor diri 3 jan nanti..huhuhuhu.. doakan aku bjaya d tpt baru yaaa... k la.. stop cni dlu...thanx 4 reading..>.<

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

AkHiRnYaaaaa

Ooo god...akhirnya siap juga hias2 blog ni..
even blum lengkap sepenuhnya..but kira ok la ni kan...
Comel la pla..hahaha....puas hati aku tgk...
Nak tau brp jam aku ambik masa hias2 blog ni, kalau x silap kira..
ambik masa selama 12 jam jg la...
Adoiyai...nampak mcm x berbaloi..but im Satisfied!!!..>.<
Lol!...pasni nak g mandi n pas2 LUNCH...adoi..blum mkn rupanya..
patut perut nyanyi2 jer dr tadi..haha..
Nway, readers, bloggers or anyone yg addicted nak hias2 blog mcm aku ni..
jgn lupa g mandi n mkn sblum nak sambung hias2 balik..
Hahaha...mcm aku la tu...
K la...tu jer yg aku nak kongsi... daaaaa...:)

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

Apa Bezanya ????????


APA BEZA PERSAHABATAN LELAKI & PERSAHABATAN PEREMPUAN......????


*PERSAHABATAN LELAKI*------------------------------------------------

1.      TAHAP KESETIAAN >> Lelaki lebih setia dalam bersahabat tapi kurang setia dalam percintaan
# jarang tengok lelaki yang putus kawan. Kalau ada pun,tuk masa yg skjap pas2 be frend balik..n kalau berkawan baik mesti sampai 4 or lebih kawan..:).tp lebih byk couple break gara2 lelaki lebih pentingkan kawan...>.<

     2.    TEMPOH PERSAHABATAN >>  Persahabatn lebih tahan lama...
#  lelaki lebih menjaga hubungan persahabatan diorang ngan slalu bt aktiviti sama2. Sbb tu ssetengah llk kurang mluangkan masa ngan gf diorang, sbb dorang suka sgt hanging out ngan kengkawan dy. ..

3.    KESERASIAN >> Lebih serasi..
# keserasian dalam persahabatan menyebabkan persahabatn llk lebih bertahan drpd persahabatn pmpuan. Sbb tu llk ada ramai sgt bestfren sbb ramai yg “1 KEPALA”..

4.     PENDENGAR MASALAH >> Lelaki kurang sikit kalau menjadi pendengar masalah 
#  lelaki pun cari kwn pmpuan tuk bgtau psl problem dy sbb dy tau pmpuan ja yg faham..sbb slalunya masalah yg dihadapi ole lelaki adala masalah pasal pmpuan..>.<

5.    TAHAP CEMBURU >> Kurang cemburu
# lelaki mmg kurang sikap jeles kat kwn sndiri tp dorg cpt jeles ngan llk yg rapat ngan gf diorang...:)


------------------------------------------------------------*PERSAHABATAN  PEREMPUAN*

1.      TAHAP KESETIAAN >> Kurang setia dalam persahabatan tapi lebih setia dalam percintaan.
 # jarang nampak perempuan ada ramai kawan baik. Yanag ramai pun kwn biasa2 ja. Tpt mengadu masalah mesti sorg ataw 2 org ja. ..but kalau perempuan tu da ada bf, kawan jatuh pd tangga ke-2 after boy diorang.dats  y girl lebih setia dalam bercinta..>.<
2.    TEMPOH PERSAHABATAN >>  Persahabatn kurang bertahan..
#  ni disebabkan perempuan suka cakap yg bukan2 psl kwn sndiri n then c kwn yg lain pla bitaw kat kwn dy..last2 perhubungan persahabatan yg rapat akhirnya jd persahabatan yg biasa ja...

3.    KESERASIAN >> Kurang serasi..
# persahabatn pmpuan kurang serasi bila masing2 bt hal sendiri n suka ckp psl kwn sndiri kat blkg..but x smua kwn pmpuan cm2..thats y pmpuan slalu trust kat sstgh kwn dy ja tuk story psl hal2 peribadi..

4.    PENDENGAR MASALAH >> Perempuan memang pendengar yang baik...
# kalau ada masala, mengadu ja kat kwn pmpuan korang yg btul2 dipercayai..sbb diorang mmg pendengar yg baik n paling setia..x kira masa ataw tpt..>.<

5.    TAHAP CEMBURU >> Cepat cemburu..
# pmpuan mmg terkenal ngan sikap cemburu..ngan kwn sndiri pun dy cemburu gak...dats y pmpuan mesti kwl sikap tu..jgn terlebih sbb nanti membakar diri sndiri......^__^




ni hanya pandangan baybeesai jer k....kalau nak bg pndapat pun bole gak....;)

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

20 ciri2 LELAKI yang PEREMPUAN x suka!!

1~ Meninggikan suara
2~ Main kayu tiga
3~ Suka cuci mata
4~ Mengongkong
5~ Ego
6~ Menipu
7~ Perasan
8~ Mementingkan diri sendiri
9~ Kurang mmberi perhatian
10~Cemburu buta
11~Mata duitan
12~Komited trhdp kerja
13~Panas baran
14~KAKI MEROKOK
15~Pengotor
16~Gelojoh
17~Pentingkn kwan2
18~Tdk tahu mghargai
19~Putar belit
20~Suka kontrol macho

** Betul ker ? ? >.<

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

cute panda!!

panda tido dalam bunga..:)

luv panda

 really really cute!
thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

falling in love with

my sai with wafa
Aku nak introduce ngan korang aku punya beloved fiance... nama tunang aku ni fadzir bin abdul halip...umur skrg 23 tahun..yg kat sblh dy tu anak buah aku yang tersangatlah nakal..kami dah bertunang selama setahun lebih...syukur alhamdulillah sebab ALLAH masih panjangkan jodoh kami dan aku harap jodoh aku adalah dia. .aminn...hubungan kami taklah banyak dugaan sangat. family pun dpt terima dia dengan senang hati sbb karakter dia yang baik n peramah sgt2.. tapi xda hubungan yg tak pernah bergoyang..kami pun pernah gaduh gak..but still can handle la..yang penting kalau time gaduh tu, jangan 2 2 xnak mengaku kalah..at least, even korang tak bersalah pun, minta maaf la ngan pasangan tu(tu pun kalau korang sayang ngan bf/gf korang)...rendahkan ego..xbaik taw kalau terlampau EGO sbb pasangan bole jd bosan ngan perangai ego tu...eh?mcm aku ni bg advice psl jaga pasangan pla...ups!haha..ni la padah kalau crita pjg sgt..sampai bole lari tajuk..k la..next tym kongsi lg...apa2pun..jaga hati pasangan dengan sebaik mungkin...daaaaa~~~

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

Start Blogging

fuhh...susah juga create blog ni..mesti ada masa yg betul2 lapang..kalau tidak...adui..mesti korang yg blogging ni having too much free time kan??hahaha...sy buat blog ni pun sbb boring..xtaw nak wat pa lg kan..soo...timbul pla idea nak hias2 blog ni..but still not complete g n still toooooo blur...so..ada x kengkwan yg sudi nak bantu??haha...
thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^