WeLcOmE tO bAyBeE_sAi bLoG_____tHAnX fOr StOpPiNg bY___rEAllY aPPrEcIAtE iT ^__^

TakLimat SepaRa PerubAtaN (jururawat pelatih U29)

TAKLIMAT 


Aku bersyukur sangat2 sebab finally aku dah dpt apa yg aku mau...even tak setinggi apa yg aku harapkan but its okay sbb ianya dpt menjamin masa depan aku...
Korang taw x apa yg buat aku hepy skrg ni?hehe... actually aku dapat tawaran tuk DIPLOMAKEJURURAWATAN kat kolej kesihatan bersekutu(KSKB) kota kinabalu..
>.<...3 jan 2012 aku start latihan... hepynya aku rasa bila aku terpilih dlm beribu2 org tuk dpt tawaran ni....
Td aku p taklimat  mcm2 la diorang bgtaw... semuanya tuk persediaan sebelum memulakan latihan d KSKB... antaranya ialah :

1.Jangan buat 1 kesalahan pown tym isi boring perjanjian
2.    Sediakan wang saku secukupnya(LEBIH KURANG RM500++)..
3.    Bawa barang2 keperluan semasa melapor diri..
4.    Mesti lengkapkan semua borang terutamanya BORANG PERJANJIAN & BORANG MEDICAL CHECK UP...
5.    Jangan bawa barangan elektrik trutama rice cooker..
6.    Wajib ada jam tangan..
7.    Mesti berpakaian formal semasa mendaftar..
8.    Semua dokumen perlukan pengesahan(salinan Photostat)..
9.    Sepanjang tempoh latihan mesti berdisiplin..
10. Mesti belajar bagus2 tuk dpt result yg cemerlang supaya senang tuk dpt kerja
11.  Siapa yang x berdisiplin akan d buang dri kolej & terpaksa bayaR denda; RM110,000(JURURAWAT PELATIH)
RM50,000(MEDICAL ASSISTANT)
RM60,000(JURURAWAT MASYARAKAT)
*jangan la buat kesalahan disiplin..xpasal2 bayar beribu2...aduiyai


Ni ja la yg aku ingat..haha... kalau bakal2 nurse under SPA baca entry aku ni, korang pandai2 la prepare apa yg patut k... kmu follow jer blog aku ni..coz pasni aku akan bg masuk smua note yg berguna bg Jururawat Pelatih dalam blog aku ni...jd bole lar kita berkongsi...sharing is caring kan...:)


Orang yg bg taklimat tu ckp, intake kali nie yg paling ramai..dy ckp 400++ org...ramai jg la..JP jak pun mau 180 org suda...adui....ramainya nurse...tp xpa..lg ramai lg bagus..jd dpt tolong ramai org... skrg ni aku blum lg ada knalan dKSKB..maybe after melapor diri baru dpt kwn..huhuhuhu...sdehnya...kan best kalau dpt d Sandakan...sna ramai yg aku knal...tp xpa la...suda rezeki d tpt sendiri....terimala seadanya.. k la..smpai cni jak la dulu...c u next tym...daaaa~~~~



thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^