WeLcOmE tO bAyBeE_sAi bLoG_____tHAnX fOr StOpPiNg bY___rEAllY aPPrEcIAtE iT ^__^

Apa Bezanya ????????


APA BEZA PERSAHABATAN LELAKI & PERSAHABATAN PEREMPUAN......????


*PERSAHABATAN LELAKI*------------------------------------------------

1.      TAHAP KESETIAAN >> Lelaki lebih setia dalam bersahabat tapi kurang setia dalam percintaan
# jarang tengok lelaki yang putus kawan. Kalau ada pun,tuk masa yg skjap pas2 be frend balik..n kalau berkawan baik mesti sampai 4 or lebih kawan..:).tp lebih byk couple break gara2 lelaki lebih pentingkan kawan...>.<

     2.    TEMPOH PERSAHABATAN >>  Persahabatn lebih tahan lama...
#  lelaki lebih menjaga hubungan persahabatan diorang ngan slalu bt aktiviti sama2. Sbb tu ssetengah llk kurang mluangkan masa ngan gf diorang, sbb dorang suka sgt hanging out ngan kengkawan dy. ..

3.    KESERASIAN >> Lebih serasi..
# keserasian dalam persahabatan menyebabkan persahabatn llk lebih bertahan drpd persahabatn pmpuan. Sbb tu llk ada ramai sgt bestfren sbb ramai yg “1 KEPALA”..

4.     PENDENGAR MASALAH >> Lelaki kurang sikit kalau menjadi pendengar masalah 
#  lelaki pun cari kwn pmpuan tuk bgtau psl problem dy sbb dy tau pmpuan ja yg faham..sbb slalunya masalah yg dihadapi ole lelaki adala masalah pasal pmpuan..>.<

5.    TAHAP CEMBURU >> Kurang cemburu
# lelaki mmg kurang sikap jeles kat kwn sndiri tp dorg cpt jeles ngan llk yg rapat ngan gf diorang...:)


------------------------------------------------------------*PERSAHABATAN  PEREMPUAN*

1.      TAHAP KESETIAAN >> Kurang setia dalam persahabatan tapi lebih setia dalam percintaan.
 # jarang nampak perempuan ada ramai kawan baik. Yanag ramai pun kwn biasa2 ja. Tpt mengadu masalah mesti sorg ataw 2 org ja. ..but kalau perempuan tu da ada bf, kawan jatuh pd tangga ke-2 after boy diorang.dats  y girl lebih setia dalam bercinta..>.<
2.    TEMPOH PERSAHABATAN >>  Persahabatn kurang bertahan..
#  ni disebabkan perempuan suka cakap yg bukan2 psl kwn sndiri n then c kwn yg lain pla bitaw kat kwn dy..last2 perhubungan persahabatan yg rapat akhirnya jd persahabatan yg biasa ja...

3.    KESERASIAN >> Kurang serasi..
# persahabatn pmpuan kurang serasi bila masing2 bt hal sendiri n suka ckp psl kwn sndiri kat blkg..but x smua kwn pmpuan cm2..thats y pmpuan slalu trust kat sstgh kwn dy ja tuk story psl hal2 peribadi..

4.    PENDENGAR MASALAH >> Perempuan memang pendengar yang baik...
# kalau ada masala, mengadu ja kat kwn pmpuan korang yg btul2 dipercayai..sbb diorang mmg pendengar yg baik n paling setia..x kira masa ataw tpt..>.<

5.    TAHAP CEMBURU >> Cepat cemburu..
# pmpuan mmg terkenal ngan sikap cemburu..ngan kwn sndiri pun dy cemburu gak...dats y pmpuan mesti kwl sikap tu..jgn terlebih sbb nanti membakar diri sndiri......^__^




ni hanya pandangan baybeesai jer k....kalau nak bg pndapat pun bole gak....;)

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

20 ciri2 LELAKI yang PEREMPUAN x suka!!

1~ Meninggikan suara
2~ Main kayu tiga
3~ Suka cuci mata
4~ Mengongkong
5~ Ego
6~ Menipu
7~ Perasan
8~ Mementingkan diri sendiri
9~ Kurang mmberi perhatian
10~Cemburu buta
11~Mata duitan
12~Komited trhdp kerja
13~Panas baran
14~KAKI MEROKOK
15~Pengotor
16~Gelojoh
17~Pentingkn kwan2
18~Tdk tahu mghargai
19~Putar belit
20~Suka kontrol macho

** Betul ker ? ? >.<

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

cute panda!!

panda tido dalam bunga..:)

luv panda

 really really cute!
thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

falling in love with

my sai with wafa
Aku nak introduce ngan korang aku punya beloved fiance... nama tunang aku ni fadzir bin abdul halip...umur skrg 23 tahun..yg kat sblh dy tu anak buah aku yang tersangatlah nakal..kami dah bertunang selama setahun lebih...syukur alhamdulillah sebab ALLAH masih panjangkan jodoh kami dan aku harap jodoh aku adalah dia. .aminn...hubungan kami taklah banyak dugaan sangat. family pun dpt terima dia dengan senang hati sbb karakter dia yang baik n peramah sgt2.. tapi xda hubungan yg tak pernah bergoyang..kami pun pernah gaduh gak..but still can handle la..yang penting kalau time gaduh tu, jangan 2 2 xnak mengaku kalah..at least, even korang tak bersalah pun, minta maaf la ngan pasangan tu(tu pun kalau korang sayang ngan bf/gf korang)...rendahkan ego..xbaik taw kalau terlampau EGO sbb pasangan bole jd bosan ngan perangai ego tu...eh?mcm aku ni bg advice psl jaga pasangan pla...ups!haha..ni la padah kalau crita pjg sgt..sampai bole lari tajuk..k la..next tym kongsi lg...apa2pun..jaga hati pasangan dengan sebaik mungkin...daaaaa~~~

thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^

Start Blogging

fuhh...susah juga create blog ni..mesti ada masa yg betul2 lapang..kalau tidak...adui..mesti korang yg blogging ni having too much free time kan??hahaha...sy buat blog ni pun sbb boring..xtaw nak wat pa lg kan..soo...timbul pla idea nak hias2 blog ni..but still not complete g n still toooooo blur...so..ada x kengkwan yg sudi nak bantu??haha...
thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^