WeLcOmE tO bAyBeE_sAi bLoG_____tHAnX fOr StOpPiNg bY___rEAllY aPPrEcIAtE iT ^__^

Tutorial tukar background Page cara mudah


ok..ramai yang nak senang jer kan..so skrg ni babysai nak bagi tuto tuk tukar background page2 blog korang (selain dari home page)..setiap page boleh guna lain2 background..tukar banyak kali pun leh jg..hehe



  • 1st step ;copy kod ni



<script type="text/javascript">var background= new Array()background="URL GAMBAR BACKGROUND"document.write("<style>");document.write("body {");document.write(' background:url("' + background + '") repeat top center;');document.write(" }");document.write("</style>");</script>



*sebelum korang paste kat gadget korang tu, edit dulu kod yang kat atas ni guna notepad..*


korang bole ambik url gambar background kat glitter graphic or web2 lain..try jer search kat google k... pastu korang paste kan url gambar korang cari tadi kat bhgn URL GAMBAR BACKGROUND di kod tu...







  • 2nd step ;

edit page >> edit HTML >> paste kod tu kat bawah sekali (supaya senang nak tukar background lain lg)




hopely tuto ni dpt membantu korang..all da best!!..:)




thanx sbb sudi baca :)..like la kalau suka ^_^